Σελίδες

About

29 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΠΠΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ‏

HomeImageΑπό τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Π.Υ.) - Περιφερειακή Διεύθυνση Ν. Πέλλας ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του αποκεντρωμένου γραφείου του Ε.Ο.Π.Π.Υ. στα Γιαννιτσά από τις 30-9-2014.

Στα κάγκελα ο Τζαμτζής με τους βουλευτές της περιφέρειάς του


Στα κάγκελα ο Τζαμτζής με τους βουλευτές της περιφέρειάς του Θεωρεί ότι είναι "ριγμένος" από το Μαξίμου

Σε ανοικτό πόλεμο βρίσκεται ο Δάνης Τζαμτζής με τον συνάδελφό του στην ίδια εκλογική περιφέρεια -την Πέλλα- Διονύση Σταμενίτη.

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; Τι σε αναγκάζει να κάνεις συνεχώς το γράμμα Ν της Ελληνικής γλώσσας;




Κάθε γράμμα του Ελληνικού Αλφαβήτου εκπέμπει ήχο και εικόνα. Κάθε λέξη τέθηκε από...

Εκτος κυπελου η ομαδα της Αναγεννησης

Αν και η Αναγέννηση Γιαννιτσών ήταν καλύτερη, την ίδια ώρα παρουσιάστηκε άτυχη και το... έμπειρο Βυζάντιο Κοκκινοχώματος την «σκότωσε» στο 85’ (1-0), παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου!

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Συγκίνηση και ενθουσιασμό σκόρπισαν οι χορωδοί, στην κατάμεστη αίθουσα της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης, κατά την προχθεσινή Συνάντηση των Δημοτικών Χορωδιών των πόλεων Γιαννιτσών και Ηρακλείου.

ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ‏

ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΕΡΕΥΝΗΤΗ - ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΓΑΛΑΚΑΚΗ

- Θα πραγματοποιούνται Δίωρα Σεμινάρια Κρητικών Χορών κάθε μήνα στην Αναγνωρισμένη Σχολή Χορού από το κράτος : "Χορομάθεια".
- 1o Σεμινάριο : Σάββατο 18 Οκτωβρίου ,ώρες 18:00 - 20:00.
Εθνικής Αντιστάσεως 18 ,Γιαννιτσά [Έναντι Αστυνομίας].
Πληροφορίες - Συμμετοχές :23820 21210 - 6972414038.
Κόστος συμμετοχής : 15 euro ανά άτομο.
Προσκαλούμε όλους όσους αγαπάνε την Κρητική μουσικοχορευτική παράδοση, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ON-LINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ‏

«ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ»


Με σταθερή πίστη στην αναμορφωτική δύναμη της παιδείας, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» συμβάλλει δυναμικά στο πολύτιμο έργο του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» στο Φίλυρο, που αναλαμβάνει με αγάπη και σεβασμό τη μόνιμη και μακροχρόνια φροντίδα, μόρφωση, στέγη και ψυχολογική υποστήριξη ορφανών και εγκαταλειμμένων παιδιών.

27 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε πέντε τροφές με αντικαρκινική δράση, που θωρακίζουν τον οργανισμό σας

Ο Ιπποκράτης είχε πει: «Η τροφή σου πρέπει να γίνει το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να γίνει η τροφή σου». Kαι τελικά είχε δίκιο... 
 Η τροφή μπορεί να γίνει ο απόλυτος σύμμαχός μας, μιας και θωρακίζει άψογα τον οργανισμό μας. Στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχουν μάλιστα τροφές που δρουν


κατά των ελευθέρων ριζών και διορθώνουν τις βλάβες στους ιστούς.

Πάμε να δούμε τις top 5 αντικαρκινικές τροφές:

Πέντε συμβουλές για να αφήσεις πίσω σου το παρελθόν

Μην μένεις στα παλιά, ξεπέρασε το παρελθόν, κοίτα μπροστά και γίνε ακόμα καλύτερη για να υποδεχτείς τα καλύτερα που έρχονται. Με τα παρακάτω tips, που σου δίνουμε μάλιστα, θα κάνεις μια ικανοποιητική αρχή.

Από ποιες ασθένειες με προστατεύουν τα φρούτα;

Πριν από λίγο καιρό, μία νέα μελέτη επιβεβαίωσε πως τα φρούτα είναι φάρμακο για την υγεία, καθώς η επαρκής κατανάλωσή τους μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων νοσημάτων. 

Ωστόσο, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα τρώμε; Ωριμα ή άγουρα; Με τη φλούδα ή χωρίς; Κατεψυγμένα ή φρέσκα; Ο κλινικός διαιτολόγος - βιολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος, προϊστάμενος στο Τμήμα Διατροφής του Γενικού Νοσοκομείου Λαϊκό της Αθήνας, έχει τις απαντήσεις.
Σε τι διαφέρουν τα ώριμα από τα άγουρα φρούτα;
Πολύς κόσμος πιστεύει ότι τα ώριμα φρούτα έχουν περισσότερες θερμίδες απ’ όσες τα άγουρα επειδή είναι πιο γλυκά, αλλά αυτό δεν ισχύει. 

Το 5ο Διεθνές Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Την Τετάρτη 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης του 5ου Διεθνούς Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (Thessaloniki International Forum 2014, tif2014, http://tif2014.eypgreece.org) στην αίθουσα τελετών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, παρουσία επίτιμων προσκεκλημένων και ομιλητών.

26 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Στο μικροσκόπιο των αρχαιολόγων ο τέταρτος θάλαμος

Οι ανασκαφικές εργασίες προχωρούν φτάνοντας σε ένα κομβικό σημείο

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχει δημιουργήσει η είσοδος στο μυστηριώδη τέταρτο θάλαμο, κυρίως ως προς το ποιος είναι ο ρόλος του. Νέα σενάρια κάνουν λόγο για έναν ενδιάμεσο κατηφορικό χώρο. Η είσοδος δεν είναι ευδιάκριτη, όχι επισήμως τουλάχιστον, καθώς η μικρή οπή ανάμεσα στον τρίτο και τέταρτο θάλαμο δε δείχνει να αποτελεί την κύρια είσοδο του θαλάμου.

Χορήγηση βεβαιώσεων από τον Δήμο Πέλλας στους αμπελοκαλλιεργητές, για την αποστακτική περίοδο 2014

Αποτέλεσμα εικόνας για καζανια για τσιπουροΜε αφορμή την έναρξη της αποστακτικής περιόδου μικρών (διήμερων) αποσταγματοποιών σας γνωρίζουμε ότι:

Δελτιο τυπου για εγκρισεις 26-09-2014

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνεται ότι οι Αποφάσεις Έγκρισης Πράξης των Εν Δυνάμει Δικαιούχων και των Απορριπτόμενων ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ της 2ης Πρόσκλησης του Μέτρου 112 βρίσκονται στην υπηρεσία μας.

Οι Νέοι Γεωργοί να προσέλθουν για την παραλαβή της Απόφασής τους,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ‏ Νικου Μανολογλου


Αποτέλεσμα εικόνας για mazda 
Ποιος είναι ο νέος αντιπρόσωπος της Mazda στην Ελλάδα


Η είδηση προ μηνών ότι η ελληνική εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Mazda κήρυξε πτώχευση έσκασε σαν.. βόμβα. Και αυτό διότι σχεδόν 100.000 ιδιοκτήτες έμεναν στον αέρα χωρίς να γνωρίζουν τι θα συμβεί ενώ έντονος ήταν ο προβληματισμός και για τις εγγυήσεις.

Στο Τaxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Μετά τις απαραίτητες διορθώσεις

Πάνω από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δουν εδώ και λίγα λεπτά τα καινούργια εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Παρά το γεγονός ότι η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων είχε ανακοινώσει ότι τα νέα εκκαθαριστικά θα είναι διαθέσιμα από την Δευτέρα, πριν από λίγο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Taxis η σχετική ανακοίνωση.
Τα νέα εκκαθαριστικά, αφορούν στους ιδιοκτήτες που ανήκουν σε μια από τις τέσσερις κατηγορίες:

25 Σεπτεμβρίου 2014

Όλοι όσοι δικαιούνται το ΕΠΙΔΟΜΑ του ΟΑΕΔ!



ΜΟΝΟ ΕΔΩ: Όλοι όσοι δικαιούνται το ΕΠΙΔΟΜΑ του ΟΑΕΔ! (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ)Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα από την 1η Οκτωβρίου ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος του ΟΑΕΔ σε εποχιακά εργαζόμενους...
Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 458,15 ευρώ έως 916,30 ευρώ σε εποχιακά εργαζόμενους.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του εποχικού επιδόματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΚΜ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ‏

Ε.Μ.Υ.Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α 30/2014 25-09-2014/1200 C), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ‏



Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ενημερώνει και παρακαλεί τους κτηνοτρόφους (αιγοπροβατοτρόφους και βοοτρόφους) να έρθουν σε επαφή με τα Αγροτική Κτηνιατρεία στα οποία ανήκουν προκειμένου να ενημερωθούν από τους Κτηνιάτρους για τον Καταρροϊκό Πυρετό.

24 Σεπτεμβρίου 2014

Συμβουλές για να αποφύγεις τη γρίπη και το κρυολόγημα

To φθινόπωρο έχει μπει και όπως κάθε χρόνο, θα κάνει την εμφάνισή της η γρίπη και το κρυολόγημα.

Όσοι άνδρες δεν τρώνε το πρωινό τους κινδυνεύουν από...

Σύμφωνα με νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, η μη κατανάλωση πρωινού γεύματος από τους άνδρες μπορεί να τους δημιουργήσει καρδιοαγγειακά προβλήματα. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard διαπίστωσαν ότι όσοι άνδρες απάντησαν στο ειδικό ερωτηματολόγιο ότι αποφεύγουν το πρωινό γεύμα είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες εμφράγματος και θανάτου από στεφανιαία νόσο.

Μηνιαία ισοζύγια στις αγοραπωλησίες αυγών. Θωρακίζεται η ελληνική παραγωγή από παράνομες εισαγωγές.

Αποτέλεσμα εικόνας για καρασμανης υπουργοςΓια την προστασία των καταναλωτών και των εγχώριων πτηνοτροφικών επιχειρήσεων παραγωγής αυγών, το Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά στην καθιέρωση μηνιαίων ισοζυγίων στις αγορές και πωλήσεις αυγών.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΔΑΠΜΕΑ ΔΗΚΕΠΑΠ‏

Ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική χρονιά για το ΚΔΑΠμεΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας

Με τις ευχές όλων ξεκίνησε χθες στις 10.30 το πρωί (Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014) η νέα σχολική χρονιά για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.μεΑ.) της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ‏

Συνάντηση σε καλό κλίμα είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη στο γραφείο του στο Υπουργείο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΑΤ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ‏

Συναντήθηκαν και συζήτησαν θέματα της Π.Ε. Πέλλας και για τις τρέχουσες εξελίξεις στη γεωργία και κτηνοτροφία


Στην Αθήνα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο πλαίσιο συναντήσεων με Κυβερνητικά Στελέχη για θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross MX Πτολεμαιδος

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross
6ος γύρος, 21/9, Άγιος Χριστρόφορος Εορδαίας (Α.Μ.Ο.Ε.), Πτολεμαΐδα

Στην πίστα Motocross ΔΕΗ ΛΚΔΜ στον Άγιο Χριστόφορο Εορδαίας πραγματοποιήθηκε ο προτελευταίος φετινός αγώνας. Ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Εορδαίας (Α.Μ.Ο.Ε.) έχοντας τη συμπαράσταση της ΔΕΗ ξεπέρασε κάθε αντιξοότητα και προετοίμασε άριστα την πίστα που για πολλούς είναι μία από τις καλύτερες της χώρας μας. Για τη διαδρομή της εξάλλου έχει χρησιμοποιηθεί συνδυασμός άμμου και χώματος που της δίνει μοναδικό χαρακτήρα και απαιτεί το μέγιστο της φυσικής κατάστασης από τους αγωνιζόμενους. Καλύτερα προετοιμασμένοι για αυτές τις συνθήκες δεν ήταν άλλοι από τους νικητές κάθε κατηγορίας, με τον Δημήτρη Κοντολέτα (ΜΧ1) και τον Γιάννη Τουρατζίδη (ΜΧ2) να κλέβουν την παράσταση.

ΜΧ1
Υπό την ένθερμη υποστήριξη των θεατών , ο Δημήτρης Κοντολέτας (YAMAHA YZ 450F, Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) ξεκίνησε δυνατά και στα δύο σκέλη, κατάφερε να αντέξει στην πίεση του Παναγιώτη Κουζή (Honda CRF 450R, ΦΙ.Α.Μ.) και να ανέβει στην πρώτη θέση του βάθρου με δύο νίκες. Ο Κουζής τερμάτισε δεύτερος στο πρώτο σκέλος και τρίτος στο δεύτερο σκέλος έχοντας δύο πτώσεις που τελικά του στοίχισαν αρκετούς βαθμούς και τον έστειλαν μετά από πολύ καιρό στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Με τους ίδιους βαθμούς αλλά με καλύτερο τερματισμό στο δεύτερο σκέλος ο Δημήτρης Βαγγελάκος (YAMAHA YZF450 AMOEορδαίας) κατέκτησε τη δεύτερη θέση και απέκτησε διαφορά ασφαλείας στο κυνήγι του νούμερο #3 της κατηγορίας
ΜΧ2
Ο Γιάννης Τουρατζίδης (YAMAHA YZ250 M.O.B.E ) μετά από εντυπωσιακές μάχες με τον Γιώργο Αρβανίτη (YAMAHA YZF250 Λ.Α.Μ.Σ) κατάφερε να επιβληθεί και να κερδίσει και τα δύο σκέλη του αγώνα. Ο Αρβανίτης ήταν ταχύτατος προσφέροντας εξαιρετικό θέαμα αλλά δεν άντεξε στην ασφυκτική πίεση, τερματίζοντας δεύτερος, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Παπίλας (HONDA CRF 250R AMOEορδαίας) αφήνοντας τέταρτο τον Mανώλη Κρητικό (YAMAHA YZF 250 ΑΡΗΣ).

22 Σεπτεμβρίου 2014

Εύκολοι τρόποι για να δείτε τους κωδικούς προσβασης πίσω από τις τελείες

Οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιείτε είναι αποθηκευμένοι στο πρόγραμμα περιήγησης, ωστόσο πριν κάνετε login στη σελίδα που σας ενδιαφέρει οι κωδικοί είναι κρυμμένοι πίσω από τις τελείες.

Τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα στην Ελλάδα - Τι θέλουν να γίνουν οι νέοι


Τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα στην Ελλάδα - Τι θέλουν να γίνουν οι νέοιΟι πέντε κορυφαίες επιλογές που θα σηματοδοτήσουν το επαγγελματικό μέλλον των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι: Δικηγόροι, μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, γιατροί, λογιστές και ψυχολόγοι.
Αυτό φαίνεται από τις επιλογές των μαθητών στα μηχανογραφικά τους.

Βέβαια ψηλά στις προτιμήσεις τους βρέθηκαν, ακόμη, οι σχολές Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και τα πανεπιστημιακά τμήματα Φυσικής Αγωγής, Βιολογίας και Γεωπονίας. Από τα ΤΕΙ, υψηλή ζήτηση από τους υποψηφίους έχουν μόνο τα τμήματα της Φυσικοθεραπείας.

Σύμφωνα με την Ημερησία τα 50 πιο περιζήτητα επαγγέλματα στην Ελλάδα φαίνονται από τις προτίμησαν των υποψήφιων στις Πανελλαδικές βάσει του πίνακα που ακολουθεί.

21 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ τoυ Μεσιανού

Ήταν μια όμορφη και πρωτότυπη, για τα δεδομένα του χωριού μας εκδήλωση, μια ευκαιρία να βρεθούμε μαζί, μακριά από τον καναπέ, την τηλεόραση και το διαδίκτυο αλλά και τις καθημερινές έννοιες και τα προβλήματα που όλους, λίγο-πολύ, ταλανίζουν. Μια βραδιά με καλή παραδοσιακή και όχι μόνο μουσική, ωραία παραδοσιακά εδέσματα, καλό κρασί και αληθινή ψυχαγωγία που πρόσφερε η Ενορία μας σε όλους.

Στο Τaxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Στο Τaxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Μετά τις απαραίτητες διορθώσεις

Πάνω από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δουν εδώ και λίγα λεπτά τα καινούργια εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Παρά το γεγονός ότι η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων είχε ανακοινώσει ότι τα νέα εκκαθαριστικά θα είναι διαθέσιμα από την Δευτέρα, πριν από λίγο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Taxis η σχετική ανακοίνωση.
Τα νέα εκκαθαριστικά, αφορούν στους ιδιοκτήτες που ανήκουν σε μια από τις τέσσερις κατηγορίες:

Αποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης (ΦΩΤΟ)

Απίστευτης ομορφιάς και λεπτομέρειας τα ύψους 2,27 μ. αγάλματα

Με την αφαίρεση τριών σειρών από τους πωρόλιθους του τοίχου σφράγισης, μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι Καρυάτιδες, οι οποίες έχουν ύψος 2,27μ. Φορούν ποδήρη χιτώνα και μακρύ κροσσωτό ιμάτιο με πλούσιες πτυχώσεις. Φέρουν κοθόρνους, οι οποίοι είναι διακοσμημένοι με κόκκινο και κίτρινο χρώμα, ενώ τα ακροδάχτυλα των ποδιών τους έχουν αποδοθεί με εξαιρετική λεπτομέρεια. 

Έβρος Σουφλίου Αναγέννηση Γιαννιτσών (0-0) Δεν κουνήθηκε… φύλλο!

Έβρος Σουφλίου και Αναγέννηση Γιαννιτσών άνοιξαν την αυλαία της δεύτερης «στροφής» στην Γ’ Εθνική, αλλά έμειναν στο 0-0, δίχως κάτι ιδιαίτερο στο ματς.

20 Σεπτεμβρίου 2014

KEK ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Ενημέρωση νέων προγραμμάτων



Voucher ανέργων 2014Νέο voucher του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους από 30 έως 55 ετών 

Αναμένετε η προκήρυξη (με πιθανή ημερομηνία έναρξης τα μέσα Οκτωβρίου) του νέου προγράμματος για 16.000 μακροχρόνια ανέργους που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ 1950 ΜΕ ΓΙΑΝΝΙΤΣΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ‏

Η φωτογραφία είναι βγαλμένη στην οδό Χατζοπούλου ανάμεσα στις οικοδομές των Καρανικήτα και Ασμανίδη. Οι εικονιζόμενοι καταστηματάρχες της περιοχής, έχουν σκαρφαλώσει οι περισσότεροι στο γκρέϊντερ, με το οποίο ο Δήμος κατασκεύαζε τότε το αποχετευτικό.Διακρίνονται από κάτω δεξιά :

"723 οι παραγωγοί που μπήκαν στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Ζαχαρότευτλων με ύψος ενισχύσεων έως 5,2 εκατ.€"‏

Νέες αποφάσεις του ΥΠΑΑΤ Γιώργου Καρασμάνη, για Πέλλα και Φλώρινα δίνουν ανάσα ρευστότητας στην ύπαιθρο.

Ανάσα ρευστότητας για εκατοντάδες αγρότες και για ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής υπαίθρου παρέχει το πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ζαχαρότευτλων καθώς η έγκριση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στα προηγούμενα χρόνια, υλοποιείται πλέον με πολύ γρήγορους ρυθμούς από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Καρασμάνη.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ‏

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Οι σχολικές υποδομές αποτελούν σημαντική προτεραιότητα της Περιφέρειας

ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ 2014


Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του Δρόμου Θυσίας 2014, ξεκίνησε την Τετάρτη 17/9, με τη λήξη της κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχών. Οι συμμετοχές στο Δρόμο PELLA HALF MARATHON, στο Δρόμο των 6.000μ και στο Δρόμο των Μαθητών 800μ συνολικά, ξεπέρασαν τις 1400.
Ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, με αφορμή την διοργάνωση του Δρόμου Θυσίας 2014 δηλώσε :

44,17 εκατ. € με το νέο 5ετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων. Εντάχθηκαν οι πρώτοι 1.041 παραγωγοί με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Καρασμάνη‏


Ξεκινά το νέο πενταετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης – μετατροπής αμπελώνων με την απόφαση που υπέγραψε ο Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης για την ένταξη των πρώτων 1.041 δικαιούχων αμπελουργών οι οποίοι ενισχύονται με 10 εκατ.€.
Για το νέο πρόγραμμα και για την περίοδο 2014-2018 έχουν εξασφαλιστεί για τους παραγωγούς που θα ενταχθούν ενισχύσεις ύψους 44.178.000€.
Με την πρώτη απόφαση του Υπουργού Γιώργου Καρασμάνη, οι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων για 8.083,85 στρέμματα οινοποιήσιμων ποικιλιών.

Τα κονδύλια σύμφωνα με τον Εθνικό φάκελο στήριξης του αμπελοοινικού τομέα για την πενταετία 2014-2018 κατανέμονται ανά έτος ως εξής:

Μέτρα για την ενίσχυση εξαγωγών αγροτικών προϊόντων‏

Δέσμη μέτρων και πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και την επίλυση προβλημάτων και δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ).

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ‏

Ξεκίνησαν από τις 16 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για όλες τις δραστηριότητες των ενοριακών συνάξεων της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ON-LINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»‏

Ένα πλατύ χαμόγελο, γεμάτο αισιοδοξία, χαρίζει αυτή τη σχολική χρονιά το πρώτο δωρεάν on-line Οικουμενικό Σχολείο στα παιδιά που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Εκπληρώνοντας, για μία ακόμα φορά, την κοινωνική αποστολή του για «Πράξεις Παιδείας», το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» συμβάλλει ενεργά στο έργο του Οργανισμού, ενός από τους σημαντικότερους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της Ελλάδας, που κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων χιλιάδων παιδιών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER‏

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφίες ηλικιωμένωνΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα νόσου Alzheimer που εορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΛΟΥΔΙΑ

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και του Δημάρχου Αλεξάνδρειας

17 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτιο τυπου MX Πτολεμαιδος

Το Αθλητικό Σωματείο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ  
(Α.Μ.Ο.Ε. «ΦΙΛΙΠΠΟΣ») σε συνεργασία με το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ.  
Μακεδονίας  διοργανώνει τον έκτο  αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος  
Motocross 2014.

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το 16Ο Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης & Πολιτισμού στους Γαλατάδες Πέλλας

Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς που με το σύνολο των πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών του εκδηλώσεων, συμβάλλει στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και συνεισφέρει στην κοινωνική πρόοδο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΕΒ ΠΕΛΛΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΟΥΔΙΑ‏

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης:
 Άμεση προτεραιότητα στα αναγκαία έργα ώστε να μην υπάρχει απώλεια εισοδήματος και κίνδυνος για τους παρόχθιους οικισμούς και ιδιοκτησίες

16 Σεπτεμβρίου 2014

Διπλωματική μάχη στο Ευρωκοινοβούλιο για κάλυψη απωλειών εισοδήματος στους ροδακινοπαραγωγούς από τα ταμεία της Ε.Ε.‏

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚarasmanisΔιπλωματική μάχη σε όλα τα επίπεδα της Ε.Ε. δίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης με στόχο να πιέσει την Κομισιόν για τη λήψη μέτρων στήριξης του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών ροδακίνων και νεκταρινιών.