Σελίδες

About

05 Νοεμβρίου 2015

Ξέφυγαν οι Σκοπιανοί: Ονόμασαν «Αλέξανδρος» το αρχαιολογικό μουσείο. Περιμενουμε την αντιδραση του κυριου Φιλη.......


640077-megas-alexandros.pngΞέφυγαν οι Σκοπιανοί: Ονόμασαν «Αλέξανδρος» το αρχαιολογικό μουσείο



Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είπε την αλησμόνητη φράση «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν όλους τους Έλληνες. Ο ίδιος για πρώτη φορά έδειχνε τη συγκίνησή του.
Τα χρόνια ωστόσο πέρασαν και οι λανθασμένοι χειρισμοί των Ελληνικών κυβερνήσεων άφησαν την ένδοξη χώρα των Μακεδόνων, των Φιλίππων, του Αλεξάνδρου, αλλά και του Αποστόλου Παύλου να γίνει βορά στα νύχια των απάτριδων Σκοπιανών, που καπηλεύονται το ένδοξο όνομα της Μακεδονίας.
Αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες», χαρακτηρίζουν τη σλαβική τους γλώσσα «μακεδονική» και εξευτελίζουν με κιτς αγάλματα την ιστορία και το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η αντίδραση της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια ήταν απλά ανεμική στις προκλήσεις των Σκοπιανών. Μόνο η κυβέρνηση Καραμανλή με το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην προκλητική ηγεσία τους.
Αρχαιολογικό Μουσείο «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας»
Σε μια μάταιη και αυτο-ταπεινώτική κίνηση, έτσι ώστε να προσπαθήσουν να δοκιμάσουν την υιοθέτηση μιας ξένης εθνικότητας, την ιστορία και τον πολιτισμό, οι αρχές της ΠΓΔΜ τοποθέτησαν μια ρεβιζιονιστική πλακέτα στο λεγόμενο «Αρχαιολογικό Μουσείο της Μακεδονίας».
Αυτή η είδηση, η οποία προωθήθηκε από την πλειοψηφία των Σκοπιανών, περιλαμβάνει την πράξη της τοποθέτησης μιας πλάκας, σε κακά αγγλικά που ορίζει το μουσείο ως «Alexander of Macedon Palace».
Η πινακίδα βρίσκεται στο επίπεδο του δρόμου στη δυτική πτέρυγα του μουσείου που φιλοξενεί Μακεδονικά (βόρεια ελληνικά) αρχαιολογικά ευρήματα. Η πίστωση του Αλεξάνδρου ως Ελληνικού ιστορικού προσώπου, γραμμένο στην σλαβική ΠΓΔΜ και στην αγγλική γλώσσα είναι μία από τις πολλές χαμηλού επιπέδου προκλητικές ενέργειες κατά της Ελλάδας και της ιστορίας του Ελληνισμού γενικότερα.
Το βίντεο παρουσιάζει το κτίριο του μουσείου, που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της πόλης των Σκοπίων.