Σελίδες

About

31 Οκτωβρίου 2016

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΑΝΔΡΟΣ. ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ - Ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.

Την Τετάρτη 2-11-2016 και ώρα 15.00΄και σε επανάληψη την Πέμπτη 3-11-2016 και ώρα 22.00', θα προβληθεί στην Pella TV η εκπομπή "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ" με θέμα την ζωή και την δράση του μακεδονομάχου, οπλαρχηγού και απελευθερωτή της Αριδαίας Αρχιμανδρίτη Παπανίκανδρου,

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Δειτε το προγραμμα.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας

Κατόπιν πρόσκλησης από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Κούγκας και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Αντωνία Πολυξενίδου, συμμετείχαν στο επιχειρηματικό forum «Kyril Synergy: Αγία Πετρούπολη – Κεντρική Μακεδονία, Νέες Κατευθύνσεις της συνεργασίας».

30 Οκτωβρίου 2016

Απειλούν με νέα μπλόκα τα Χριστούγεννα οι αγρότες

Αγρότες από ολόκληρη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Νίκαια όπου στο πολιτιστικό κέντρο συνεδρίασε η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων...

29 Οκτωβρίου 2016

Απόγευμα Πέμπτης πιστώθηκε το 70% της βασικής ενίσχυσης

Πιστώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου στους λογαριασμούς 567.000 δικαιούχων η προκαταβολή 70% της βασικής ενίσχυσης έτους 2016 ύψους 770 εκατ. ευρώ.Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου στα ΑΤΜ’S και από την Δευτέρα στα γκισέ των τραπεζών.
Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

28 Οκτωβρίου 2016

Σαν σήμερα το 1940 το περήφανο «ΟΧΙ» των Ελλήνων

Η απόφαση για την επίθεση κατά της Ελλάδας ελήφθη στις 15 Οκτωβρίου 1940 από το Ιταλικό Πολεμικό Συμβούλιο, παρουσία του Μουσολίνι και παρά τις αντιρρήσεις πολλών από τους παρισταμένους για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπιζόταν η επιχείρηση.
Ο «Ντούτσε» ήθελε μία νίκη για να μπει στο μάτι του Χίτλερ, που είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις για μία επίθεση κατά της Ελλάδας. Πίστευε ότι η χώρα μας ήταν ο εύκολος στόχος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Ενημερωτική συνάντηση για τη « Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ)».

ΚΑΛΕΣΜΑ του Αγροτοκτηνοτροφικόυ Σύλλογου ‘’ΕΝΟΤΗΤΑ’’


Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος ‘’ΕΝΟΤΗΤΑ’’ (Μπλόκο Γυψοχωρίου) και τα μέλη του μετά την ολοκλήρωση της Α’ Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 24/10/2016, απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα προς όλους, για να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην Νίκαια-Λάρισας.

ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΕΝΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΦΙΑΛΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και οι πολίτες του Ν. Πέλλας, που λάβαμε μέρος στη σύσκεψη στα Γιαννιτσά σήμερα, 24-10-2016:
Διαπιστώνοντας ότι:

26 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016, Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ANOIKTO ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
    Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δεύτερη εκδήλωση της 21ης περιόδου 2016 – 2017 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,

Βιβλιοπαρουσίαση «Εμείς σπείραμε, εσείς θα θερίσετε»

Εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών και η Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αδάμ Δράγα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ανάρτηση Καταστάσεων Πληρωμής της 2ης & 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 2.3 < Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού > του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2020 Ανειλημμένες Υποχρεώσεις του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013 για το έτος εφαρμογής 2013».

25 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο Τύπου από την είσκεψη καθηγητών του 1ου ΓΕΛ στην Φινλανδία


Το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών συμμετείχε σε εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας κατά το διάστημα 9-15 Οκτωβρίου 2016 με θέμα: “Structured Study Visit”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ


Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Πέλλας –– γίνεται γνωστό στους κατοίκους της Π.Ε. Πέλλας ότι ,στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος Εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας, θα πραγματοποιηθεί στις επόμενες ημέρες (από 28-10-2016 έως και 10-11-2016 περίπου και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), εναέρια ρίψη δολωμάτων με εμβόλιο για την ανοσοποίηση αλεπούδων από το ΥΠ.Α.Α.Τ. σε συνεργασία με τις τοπικές Κτηνιατρικές αρχές .

Πολιτικό έγκλημα η ανικανότητα και επιπολαιότητα στη διαχείριση του Π.Α.Α.

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Καρασμάνη, κατατέθηκε χθες ερώτηση στη Βουλή, που υπογράφεται από 46 βουλευτές της Ν.Δ. , με την οποία στηλιτεύεται η αδυναμία της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας 2014-2020 και να απορροφήσει τα προβλεπόμενα κονδύλια, ύψους 6 δις ευρώ, προς όφελος των Ελλήνων αγροτών, της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

24 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

                                        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
           
   Aίθουσα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών στις 24 0κτωβρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.

Εδώ και μια δεκαετία και μέσα από ένα πλέγμα δράσεων, η προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση του Νομού με τη Θεσσαλονίκη μέσω Γιαννιτσών με επέκταση προς την Αλμωπία, αναδείχθηκε και προωθήθηκε ως ένα από τα πιο κυρίαρχα αιτήματα των πολιτών του Νομού και αυτό γιατί:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΔΗΚΕΠΑΠ

Την Τετάρτη συνεδριάζει το ΔΣ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Eυχαριστηριο συλλογου γονεων ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσων

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του ΚΔΑΠ-μΕΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας «Η Ανατολή», εκφράζει δημόσια τις ολόθερμες ευχαριστίες του προς:

Πρόσκληση-Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ακολουθεί το Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016, στην πόλη της Έδεσσας, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και παρακαλούμε να παραστείτε με το προσωπικό των υπηρεσιών σας ή τα μέλη σας στις εκδηλώσεις που αναφέρονται σ’ αυτό.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Έρωτας από την πρώτη μάχη"

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στο καφέ Etiquette (απέναντι ακριβώς από τα παλιά ΚΤΕΛ)

22 Οκτωβρίου 2016

Προκαταβολή ενιαίας ενίσχυσης 1η Νοεμβρίου, εξόφληση το Δεκέμβριο

«Από την 1η Νοεμβρίου θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των αγροτών το 70% της βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ» ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου από το βήμα του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Αγροτικής Οικονομίας που ξεκίνησε την Πέμπτη στο Βόλο. Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι εκκρεμότητες και υπόλοιπα προηγουμένων ετών, θα τακτοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2016.

Τέλη κυκλοφορίας: Μειώσεις για 800.000 ιδιοκτήτες

Που θα υπάρξουν επιβαρύνσεις, μικρές και μεγάλες μειώσεις. Οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών .
Αυξήσεις αλλά και σημαντικές μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας προβλέπονται στους σχεδιασμούς του υπ. Οικονομικών.

21 Οκτωβρίου 2016

Σύσκεψη για τα αδέσποτα ζώα

Ο Δήμος Πέλλας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όλους τους δημότες σε σύσκεψη με θέμα « Προτάσεις και μέτρα περιορισμού των αδέσποτων ζώων» την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 11.00 π.μ.

Δελτίο τύπου - Το Ποτάμι Νομου Πελλας

Το κομματικό κράτος έχει όνομα. Αυτη την τετραετία λέγεται ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Παραιτήθηκε η ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, καταγγέλοντας την αναπληρώτρια υπουργό εργασίας κ. Αντωνοπούλου για φωτογραφικές προσλήψεις σε αυτά τα προγράμματα και μια άνευ προηγουμένου κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

H ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940-41 ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων έφυγαν οι παρευρισκόμενοι  από την εναρκτήρια εκδήλωση για την 21η περίοδο  2016-2017 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου  Γιαννιτσών.  Ο θεσμός-πλέον-του Α.Λ.Π. Γιαννιτσών υλοποιείται με πρωτοβουλία της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» σε αγαστή συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας

Πρόσκληση για την παρουσίαση ιστορικού ντοκιμαντέρ

Σας προσκαλούμε στην προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ με θέμα «2ος Παγκόσμιος Πόλεμος – Η ιστορία προειδοποιεί» που θα προβληθεί την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 20.00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.

20 Οκτωβρίου 2016

Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας 30ς Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης – Εκδήλωση Απονομής βραβείων και επαίνων

Το μεγαλύτερο βραβείο ανάλογων εγχειρημάτων είναι η Συμμετοχή. Εκείνη η σπουδαία απόφαση που μάς οδηγεί στην επεξεργασία των κινήτρων της Ζωής, στην επινόηση, στον προβληματισμό, στην εστίαση στο θαύμα, στην ενεργοΠοίηση όλων των γόνιμων στοιχείων του Εαυτού μας.

Πιέσεις ΔΝΤ για αφορολόγητο αγροτών στα 5.000 ευρώ

Ξανά στο προσκήνιο φέρνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις απαιτήσεις του για μείωση του αφορολόγητου ορίου που ισχύει για τους αγρότες, από τα 8.636 ευρώ σε 5.000 ευρώ, αρχής γενομένης από το 2017, προκειμένου να δεχθεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Νέα διανομή προϊόντων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Πέλλας

Σχετικά με την τρίτη διανομή στα πλαίσια του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ανακοινώνει, ότι η νέα διανομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24/10 και την Τρίτη 25/10, ώρες 09:00 – 18:00, ως εξής:

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας οργανώνει την επιστημονική ημερίδα με θέμα:
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ
η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

19 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Βιομηχανία κατεργασίας μεταλλικών εξαρτημάτων με έδρα στα Γιαννιτσά, με εξαγωγές σε Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία και άλλες χώρες στην Ευρώπη, επιθυμεί να προσλάβει εργάτες.

Πανικός στα φαρμακεία! Τι θα συμβεί με τα φάρμακα στα τέλη Οκτωβρίου

«Κλειδώνει» εντός του Οκτωβρίου η τελική λίστα με τα γενικής διάθεσης φάρμακα που θα βρεθούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ευρείας χρήσης –«αυτοθεραπείας» όπως χαρακτηρίζονται– από γνωστά, ήπια αναλγητικά και αντιπυρετικά, έως σκευάσματα για την αντιμετώπιση δηγμάτων εντόμων. Προϋπόθεση για να πωλούνται εκτός φαρμακείων είναι να έχουν απλές οδηγίες χρήσης, καθόλου ή ελάχιστες και χαμηλού κινδύνου αλληλεπιδράσεις με άλλες θεραπείες, καθώς και μικρές συσκευασίες.

18 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Αγαπητοί συμπολίτες μας,

σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20.9.2016 και την Πέμπτη 22.9.2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη με δυο εξορμήσεις εμβολιασμών ανασφάλιστων παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Μελισσιού και συγκεκριμένα των ευπαθών ομάδων (Ρομά).

Από Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και όλο το Νοέμβριο οι αιτήσεις Νέων Αγροτών

Ένα μήνα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και μέχρι τέλος Νοεμβρίου έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών να καταθέσουν το σχετικό φάκελο.
Οι εν δυνάμει δικαιούχοι του μέτρου πρέπει να έχουν υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ κατά το έτος υποβολής της αίτησης στήριξης.

Ο Γιώργος Καρασμάνης απαντά στα ψεύδη Αποστόλου για τις αποζημιώσεις στους ροδακινοπαραγωγούς

Για ακόμη μια φορά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αποστόλου αποφάσισε να μιλήσει πριν βουτήξει την γλώσσα του στο μυαλό του…
Για Τρίτη φορά, ξεπερνά κάθε όριο ανευθυνότητας… Αλλά αυτήν την τελευταία φορά, ξεπέρασε πλέον, κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας. Και μάλιστα από το Βήμα της Βουλής, προχθές, με αφορμή επιστολή ροδακινοπαραγωγών του Ν. Πέλλας (Τ.Κ. Ριζού) που κατήγγειλαν ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός του Υπουργείου πως τα χρήματα τα οποία δόθηκαν προεκλογικά για αποζημιώσεις ήταν παράνομα, ζητώντας να τους καταβληθεί η πρώτη δόση την οποία δεν πήραν λόγο τεχνικού προβλήματος.

Τί έφτασε να εκστομίσει αυτήν την φορά ο κύριος Αποστόλου;

17 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ


H ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (19-20 Οκτωβρίου 1912).


Την Τετάρτη 19-10-2016 και ώρα 15.00΄και σε επανάληψη την Πέμπτη 20-10-2016 και ώρα 22.00', θα προβληθεί στην Pella TV η εκπομπή "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ"

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016


Ανοιχτή επιστολή στον Βασίλη Κορκίδη. «Βάλτε ένα τέλος στον ξεπεσμό του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών»



Eκατό και πλέον ημέρες μετά την κατάθεση ενυπόγραφου αιτήματος για τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών η παρούσα «διοίκηση» του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών ένοχα κωφεύει και σιωπά. Με ανάμικτα συναισθήματα λύπης και οργής για το κατάντημα ενός συλλόγου που τη δεδομένη στιγμή στερείται κάθε έννοιας νομιμότητας, όχι μόνο στην διαδικασία ανάδειξης αλλά και στον τρόπο λειτουργίας της, απαιτούμε από εσάς κ.Κορκίδη να παρέμβετε άμεσα και να βάλετε ένα τέλος στον κατήφορο και την πλήρη απαξίωση του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών.
Ποιο συγκεκριμένα απαιτούμε:

Νέα διανομή προϊόντων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Πέλλας

Σχετικά με την τρίτη διανομή στα πλαίσια του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ανακοινώνει, ότι η νέα διανομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24/10 και την Τρίτη 25/10, ώρες 09:00 – 18:00, ως εξής:

15 Οκτωβρίου 2016

Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ ο Ηλίας Πλιόγκας! Δείτε όλους τους τομεάρχες (πηγη ειδησης για τους κακοπροαιρετους www.meapopsi.gr)

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ο πρώην Νομαρχιακός σύμβουλος Πέλλας, Δημοτικός σύμβουλος Γιαννιτσών και υποψήφιος Δήμαρχος κατά το παρελθόν, Ηλίας Πλιόγκας, ορίζεται Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας υπεύθυνος για όλους τους νομούς της ευθύνης του. Μάλιστα ο ίδιος έγραψε τα ακόλουθα:

Η ποιητική συλλογή της Σοφίας Μιμιλίδου «Απορίες Αθωότητας» παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη

   «Απορίες Αθωότητας» ονομάζεται η πρώτη ποιητική συλλογή της Εδεσσαίας Σοφίας Μιμιλίδου που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες από τις εκδόσεις «Ιωλκός». Μετά την πετυχημένη εκδήλωση που έλαβε χώρα τον Ιούνιο στη γενέτειρα της νεαρής ποιήτριας, σειρά είχε η όμορφη Θεσσαλονίκη, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες για εκείνη και το έργο της. Την εκδήλωση διοργάνωσαν επιτυχώς οι εκδόσεις «Ιωλκός» στο καφέ «Ζώγια», το οποίο αποτελεί τον πλέον φιλόξενο τόπο για τέτοιου είδους δρώμενα στη συμπρωτεύουσα.

Μερικές σκέψεις για το επερχόμενο εργασιακό νομοσχέδιο (αρθρο του Θεόδωρου Κουτρούκη

Έχει πράγματι κυλήσει πάρα πολύ νερό στο αυλάκι από τότε που στην εισηγητική έκθεση του νόμου 1264/82 σημειωνόταν ότι «οι συνδικαλιστικές ελευθερίες τόσο περισσότερο συμβάλλουν στην κοινωνική ισορροπία (….) όσο περισσότερο η πολιτεία ισχυροποιεί την άσκηση τους».

Διημερίδα Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών


Στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας η εφαρμογή θεραπευτικών μεθόδων στον άνθρωπο γίνεται όλο και περισσότερο με μη επεμβατικό τρόπο. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος στο μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό. Ξεκίνησε με την εφαρμογή της CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) στην αντιμετώπιση του συνδρόμου αποφρακτικής υπνικής άπνοιας στο σπίτι και γρήγορα επεκτάθηκε στη χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια εξ αιτίας των νευρομυικών νοσημάτων.

Εκδήλωση για τις Παραδοσιακές Ενδυμασίες της Μακεδονίας

ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Το Λύκειο των Ελληνίδων Γιαννιτσών πραγματοποιεί εκδήλωση το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, στις 8.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Στρατιωτικού Μουσείου Γιαννιτσών, με θέμα τις «Παραδοσιακές Ενδυμασίες της Μακεδονίας».

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας οργανώνει την επιστημονική ημερίδα με θέμα:
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ
η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.
Η ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «ΟΙ ΔΥΟ ΟΧΘΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ», που φιλοξενείται στο Μαυσωλείο Γαζή Εβρενός στα Γιαννιτσά.

13 Οκτωβρίου 2016

Μπράβο στα κορίτσια μας - Γύρισαν την πλάτη στο κόσμο όχι στη σημαία μας [video] Aναμεσα στα κοριτσια και η ''δικη μας''Κωνσταντινα Στραντζαλη.

Κάτι που πολύ μπορεί να αναρωτήθηκαν γιατί τα κορίτσια την ώρα του Εθνικού Ύμνου μας γύρισαν την πλάτη στην κερκίδα διότι η σημαία ήταν στο τμήμα του σταδίου όπου είναι οι πάγκοι των ομάδων ακριβώς απέναντι από την κερκίδα.

Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : Εξόφθαλμη κυβερνητική αυθαιρεσία και χαριστική βολή στην Πέλλα, τυχόν απόφαση απένταξής της από την κατηγορία των παραμεθόριων και προβληματικών στο σύνολό τους Νομών

Σε ακόμη μία καθοριστική παρέμβαση για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις αποχαρακτηρισμού της Πέλλας ως Νομού «παραμεθόριου και προβληματικού τύπου Α στο σύνολό του», προχώρησε ο Γιώργος Καρασμάνης, με Ερώτησή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς. Κατέθεσε παράλληλα και σχετική αναφορά το κοινό υπόμνημα των προέδρων των εργαζομένων των περιφερειακών ενοτήτων Πέλλας, Σερρών, Κιλκίς και Δράμας.

12 Οκτωβρίου 2016

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΥ ΟΙ ΚΟΖΑΚΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Τρίτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 9.00 μ.μ. Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Επέζησαν ξεπερνώντας κάθε κρίσιμη καμπή της ιστορίας. Ξεχώρισαν για το φιλοπόλεμο και ατίθασο πνεύμα τους. Αγαπήθηκαν για την αυθεντική τους παράδοση. Δικαίως οι Κοζάκοι θεωρούνται σημαντικό κεφάλαιο της Ρωσίας, μιας και από τον 14ο αιώνα ήταν φρουροί των συνόρων της. Από τον ποταμό Δον και τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΥ Μ.Υ.ΕΔΕΣΣΑΣ




Ανακοίνωση από την Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Έδεσσας

Η Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ 'Εδεσσας (πρώην ΙΚΑ ) ενημερώνει τους πολίτες της 'Εδεσσας και των περιχώρων  ότι στη Μονάδα μας υπάρχει παιδίατρος ο οποίος θα εξυπηρετεί περιστατικά τρεις(3) φορες την εβδομάδα.