Σελίδες

About

23 Μαρτίου 2017

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας Ανακοινώνεται ότι:

1. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους κλ. ΠΕ02, διοργάνωσαν με επιτυχία, για 4η συνεχή χρονιά, τους Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας-Αυθορμήτου Λόγου, μεταξύ των μαθητών των Γυμνασίων.
2. Η αγώνες πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 15-03-2017, στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών ως εξής :

ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (Γυμνάσια).
Συμμετείχαν εξήντα επτά (67) μαθητές από τα παρακάτω Γυμνάσια σε ομάδες επιχειρηματολογίας καθώς και σε αυθόρμητο λόγο ως εξής :
* 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας
* 1Ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών
* 4Ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών
* 1Ο Γυμνάσιο Έδεσσας
* 2ο Γυμνάσιο ΄Εδεσσας
* Γυμνάσιο Πέλλας
* 3Ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών
* Γυμνάσιο Περίστασης
Στην ανωτέρω διαδικασία διακρίθηκαν τα παρακάτω σχολεία.
* 1ο βραβείο το 2Ο Γυμνάσιο ΄Εδεσσας
* 2ο βραβείο το 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, με την ομάδα Γ
* 3ο βραβείο το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας, με την ομάδα Α

Επίσης διακρίθηκαν στον Αυθόρμητο Λόγο οι μαθητές :
* 1Ο βραβείο Ιωακείμ Μπαλτάς, από το 1Ο Γυμνάσιο Αριδαίας
* 2Ο βραβείο Βασιλική Ουλεμάνη, από το 1Ο Γυμνάσιο ΄Εδεσσας
* 3Ο βραβείο Γεωργία Μήνου, από το 3Ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών

Τα βραβεία επιδόθηκαν στους συμμετέχοντες από τον Διευθυντή ΔΔΕ Πέλλας, κ. Κωνσταντίνο Κούγκα, τους Σχολικούς Συμβούλους των Φιλολόγων κ. Αντωνία Παπαδάκη και κ. Ευγενία Δανιηλίδου, καθώς και την Διευθύντρια του σχολείου κ. Σοφία Φωτοπούλου.
3. Επίσης συμμετείχαν ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής, ως μέλη των κριτικών επιτροπών και ως παρατηρητές, εκπαιδευτικοί από πολλά σχολεία της ΔΔΕ Πέλλας.
4. Με τη συμμετοχή όλων των παραπάνω επιτεύχθηκε ο βασικός στόχος των Αγώνων Επιχειρηματολογίας που είναι η καλλιέργεια της σκέψης και η επαφή των μαθητών με θέματα, που ενώ δεν διδάσκονται στα σχολεία σε ειδικό και συγκεκριμένο μάθημα, βρίσκονται διάχυτα σε όλο το εύρος της διδακτέας ύλης και είναι ευρύτερα γνωστά από τον τύπο και τα ΜΜΕ. Μέσω των αγώνων οι μαθητές εξασκούνται να σκέφτονται λογικά, ώστε να είναι ικανοί να καθορίσουν με ακρίβεια τα κεντρικά σημεία των θεμάτων που τους δίνονται, να παρουσιάζουν τις απόψεις τους με πειστικά επιχειρήματα και να αντιμετωπίζουν με ετοιμότητα τις ερωτήσεις που τους τίθενται.΄Απαντες οι συμμετέχοντες δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τους Αγώνες και την επιθυμία τους να διατηρηθεί ο θεσμός.
5. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετέχουν στις παραπάνω διαδικασίες (εκπαιδευτικούς και μαθητές). Ιδιαίτερα τονίζεται η συμβολή του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών και της Διευθύντριας κ. Σοφίας Φωτοπούλου, για την φιλοξενία της διοργάνωσης.