Σελίδες

About

28 Ιουνίου 2017

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας

Α ν α κ ο ι ν ώ ν ε τα ι ό τ ι:



1. Την Τρίτη 27-06-2017 και ώρα 18:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στη Μαθητική Εστία Αριδαίας η τελετή έναρξης του 2ου Θερινού Σχολείου – Κατασκήνωσης Πολιτισμού και Εκπαιδευτικών Δράσεων.
2. Το 2ο Θερινό Σχολείο – Κατασκήνωση Πολιτισμού και Εκπαιδευτικών Δράσεων λειτουργεί και φέτος στην Αριδαία του Δήμου Αλμωπίας, το χρονικό διάστημα από 27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2017 και οι μαθητές φιλοξενούνται στη Μαθητική Εστία Αριδαίας.
3. Με την λειτουργία του 2ου Θερινού Σχολείου – Κατασκήνωση Πολιτισμού και Εκπαιδευτικών Δράσεων δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να ζήσουν την εμπειρία των θερινών διακοπών. Οι επισκέψεις που έχουν προγραμματιστεί (π.χ. Λουτρά Λουτρακίου – Πόζαρ) θα δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά της Αλμωπίας, αλλά και την πατροπαράδοτη φιλοξενία των κατοίκων. Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί με επιμέρους δράσεις θα καθοδηγήσουν τους μαθητές ώστε να γνωρίσουν περισσότερα σχετικά με:
- τον χορό
- την παράδοση
- τα μονοπάτια παρατήρησης
- τον θερμαλισμό
- την τοπική ιστορία
- τον αθλητισμό
- τη φύση – περιβάλλον
- την έρευνα – δράση
- τη διαμεσολάβηση ομηλίκων
- το θέατρο
- την τοξοβολία
- την παρατήρηση άστρων
4. Τα παιδιά, ειδικά όσα συμμετείχαν και πέρυσι, ήταν ενθουσιασμένα. Ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον αυτή η δράση χάρη στην προσφορά του Δήμου Αλμωπίας και την εθελοντική εργασία των εκπαιδευτικών. Η τελετή λήξης του 2ου Θερινού Σχολείου – Κατασκήνωσης Πολιτισμού και Εκπαιδευτικών Δράσεων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 ώρα 18:00 μ.μ. στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία.